Terug naar het overzicht

Hoeveel is mijn huis waard? En hoe kan ik de waarde verhogen?

Hoeveel is mijn huis waard En hoe kan ik de waarde verhogen

Eindeloos bezig geweest met het moderniseren van uw huis en toch wel een klein beetje trots zijn op het eindresultaat? We snappen dat u na zo’n periode erg nieuwsgierig bent en graag antwoord wilt hebben op de vraag ‘’Hoeveel is mijn huis waard’’? Tegenwoordig bestaan er handige tools waarmee u een indictie kan opvragen van de waarde van uw woning. Nieuwsgierig welke tool dat is en waar u deze kunt vinden? Lees dan snel verder!

Hoeveel is mijn huis waard? Check het hier!

Binnen no-time een waarde indicatie ontvangen van uw woning? Dat kan! Op onze website vindt u een handige tool waarmee u gemakkelijk een waarde indicatie rapport kan ontvangen van uw woning. Goed om te weten is dat dit natuurlijk een indicatie is. Voor een officieel rapport dient één van onze makelaars natuurlijk uw woning te hebben gezien.

Een turn-key woning

Meer dan de helft van de Nederlandse huizenkopers wil het liefst een turn-key woning. Een Turn-key woning is een woning waarvan u alleen nog maar ‘’de sleutel hoeft om te draaien’’ en de verhuisdozen hoeft uit te pakken. Uw woning opknappen voor de verkoop heeft dus zeker zijn voordelen. Ook kan het natuurlijk voordelen voor uw als bewoner bieden. Het opknappen van uw woning kan er namelijk voor zorgen dat de waarde van uw woning toeneemt. Het creëren van extra vierkante meters is één van de punten die zeker van invloed is op de waarde verhoging van een woning. U kunt al snel extra vierkante meters creëren door het plaatsen van een dakkapel.

Woningwaarde verhogen met een hoog energielabel

Uit vele onderzoeken is gebleken dat de hoogte van een energielabel een grote invloed heeft op de verkoopwaarde van een huis. Weet u eigenlijk welk energielabel uw huis heeft? Zoals in onze vorige blog al naar voren is gekomen bent u tegenwoordig verplicht als verkoper om een energielabel te hebben. Het is dus belangrijk dat u deze tijdig laat opstellen.

We snappen dat u nu denkt ‘’Hoeveel is mijn huis dan waard met een hoog energielabel’’? Dit is natuurlijk afhankelijk van de duurzaamheid van uw woning. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg en Maastricht is gebleken dat de waardestijging van een woning kan oplopen tot en met 16% én gunstig gelabelde A-woningen verkopen vele mate sneller dan een woning met label D. Nieuwsgierig welke maatregelen u kunt toepassen om uw woning duurzamer te maken? Binnenkort nemen wij u mee in de wereld van duurzaamheid.

Doet u de gratis waarde check?

Uw woning verduurzamen kan dus zeker effect hebben op de waarde van uw woning. Nieuwsgierig hoeveel uw woning nu waard is? Doe dan de gratis waarde check op onze website. Vragen over uw waarde indicatie rapport? Neem dan gerust contact op met ons team.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.