Terug naar het overzicht

Woning stylen, wel of niet doen?

We zien het steeds vaker, een woning stylen voorafgaand aan het verkoopproces. In deze blog gaan we dieper op dit onderwerp in. Wat werkt wel en wat werkt niet, ervaringen uit de praktijk. Lees je mee?

Wat houdt een woning stylen in?

Laten we met het begin beginnen. Een woning stylen kun je op verschillende manieren aanpakken. Zo zijn er situaties waar woningen geheel (opnieuw) worden ingericht door middel van een compleet interieur, maar er zijn ook situaties waar slechts details worden aangebracht door middel van bijvoorbeeld accessoires en in sommige situaties is het zelfs het advies om slechts een aantal spullen weg te halen en bestaande meubels en/of accessoires net even anders neer te zetten.

Woning stylen? Ontvang advies!

Een woning stylen is dan ook een vak apart. Ieder zijn/haar vak, toch? Bij ons komt daarom voorafgaand aan het verkoopproces desgewenst onze styliste van TwinStyling langs. Een stylist(e) is opgeleid om jouw woning zo goed mogelijk te presenteren, aangepast op de specifieke doelgroep van jouw huis. Win dus eerst advies in.

De eerste indruk

Het klinkt bijna cliché, maar een eerste indruk kun je echt maar één keer maken. Ja, jouw woning ook. Daar is ons team van verkoopmakelaars zich nogal bewust van. Daarom denken wij goed na hoe wij jouw woning willen laten overkomen, welke doelgroep(en) het huis heeft, wat hun wensen zijn en waarin het uitblinkt ten opzichte van concurrerende woningen welke te koop staan.

Voor ‘het perfecte plaatje’ schakelen wij daarvoor onze stylist(e) in. Samen nemen we dan de tijd om te kijken welke (veelal kleine) aanpassingen gedaan kunnen worden om jouw woning verkoop klaar te maken. Een mooie presentatie en een goed gevoel tijdens bezichtigingen zijn het gevolg. Een paar voordelen van een woning stylen lees je verder in deze blog.

Woning stylen, voordeel 1: van gedateerd, naar modern

Neem een leuk en goed onderhouden huis. Als doelgroep van de woning verwachten we een jong gezin, ouders circa in de dertig. Binnen staat het nu nét iets te vol met meubels en gaat het gepaard met een wat gedateerd interieur. Het huis lijkt juist daarom zelfs wat gedateerd, als we eerlijk zijn. Werk aan de winkel! Veel spullen gaan eruit en een licht en modern interieur komt ervoor in de plaats. Een interieur dat precies past bij de doelgroep. Alsof er een jong gezin woont, met de trends van nu. We maken er een plaatje van en de doelgroep die naar de foto’s kijkt en op bezoek komt voelt zich er meteen thuis.

Natuurlijk zorgt dit veel meer voor een matcht met de juiste doelgroep, dan wanneer er niet gekozen was om de woning te stylen. Zo had de kans groot geweest dat, tenminste een deel van, de doelgroep niet eens een afspraak had gemaakt uit vooroordeel dat de woning gedateerd zou zijn.

Woning stylen, voordeel 2: van een verlaten huis, naar een warm thuis

Een ander voorbeeld. De woning is al leeg, omdat de bewoners zijn verhuisd, de huurperiode afliep of misschien omdat het ouderlijk huis niet langer bewoond is. Een leeg huis voelt verlaten aan, komt gewoon minder mooi over en daarnaast is het ook nog eens moeilijk inschatten hoe groot de ruimte is. Immers, er is geen referentiekader meer. Het resultaat? Een koud gevoel van bezoekers, of de gedachte dat die geliefde eettafel nóóit past. Vaak onterecht!

Werk aan de winkel dus. Zeker in dit soort gevallen kiezen we er vaak voor om de woning te stylen, uiteraard gespecificeerd op de doelgroep. Er volgt een gezellige zithoek, een leuke eethoek, wat details die er een geheel van vormen en aangeklede slaapkamers. De woning spreekt weer! Het geeft een veel beter beeld van de ruimtes en zorgt voor een warmer gevoel. Het resultaat? De kandidaatkoper kan zich een voorstelling maken en ziet zichzelf er wonen. Sterker nog, zijn de spullen ook ter overname?

Woning stylen, voordeel 3: maak een verschil, trek je handen uit de mouwen

Met een kleine ingreep een groot resultaat! Vaak is een woning ingericht op gebruikersgemak. Ook best logisch, we wonen immers thuis en niet in een showroom. Opruimen kan soms al genoeg zijn. Denk aan bijvoorbeeld die iets te volgestopte boekenkast, de mooie tekeningen van de (klein)kinderen aan de muur of een aanrecht vol met keukenapparatuur. Door dit te ordenen, ontstaat een ruimtelijker en letterlijk opgeruimd gevoel van de woning.

En soms zetten we dan nog net een stapje extra! Denk aan die bank die voor de openslaande deuren staat of andere meubels die bepaalde zichtlijnen ontnemen. We hebben alles inmiddels opgeruimd. Nu nog even schuiven en zie daar… een showroom wat toch verdomd veel op thuis lijkt!

Woning stylen? Overleg met jouw makelaar!

Als jij overweegt jouw woning te stylen, willen wij jou adviseren eerst te overleggen met jouw makelaar. Onze verkoopmakelaars komen zelf altijd even langs om te kijken hoe jouw woning erbij staat. Als makelaars weten wij precies wat de doelgroep van jouw woning zoekt, hoe zij op een bepaalde presentatie reageren en met welke (soort) woningen jouw woning concurreert. Daarnaast werken wij nauw samen met onze styliste, waardoor we snel kunnen bepalen wat juist wel of misschien niet nodig is. Eén doel, een goed verkoopproces voor jou realiseren.

Heb je verhuisplannen? Plan dan een gratis verkoopadviesgesprek in. Zo’n gesprek kost jou niets, maar levert jou altijd iets op. We kijken dan meteen of jouw woning stylen zin heeft. Inplannen dus! 

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.