Woningaanbod

Huis kopen Hoofddorp

Een huis kopen in Hoofddorp is wonen in het bruisende hart van de Haarlemmermeer. Hoofddorp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stad en belangrijk geworden in de Metropoolregio Amsterdam. Niet voor niets zijn er plannen om de metro Noord/Zuidlijn vanaf Amsterdam Zuid door te trekken naar Hoofddorp.

Door de gunstige ligging is Hoofddorp makkelijk en snel te bereiken met de auto en openbaar vervoer. U vindt hier een mooi aanbod aan natuur- en recreatiegebieden, cultuur en hét winkelcentrum van de Haarlemmermeer waar boodschappen doen, winkelen, ontspanning, sporten en andere dagelijkse behoeften samen komen!

Het centrum van Hoofddorp is de oude stadskern. Historische gebouwen zijn dan ook hier te vinden. Heeft u de wens om een authentieke woning in Hoofddorp te kopen dan zult u het best slagen in Hoofddorp Centrum. Het hebben van een energiezuinige woning is steeds belangrijker. Houdt u er dus wel rekening mee dat de woningen in het centrum vaak slechter of helemaal niet geïsoleerd zijn. Er zijn allerlei manieren om de woning energiezuiniger te maken. Onze makelaars hebben de juiste kennis om u goed te adviseren hierover en u op weg te helpen bij het maken van de juiste beslissingen.

Huis kopen Hoofddorp? Wat zoekt u?

Bent u meer op zoek naar een woning met modernere maatstaven maar met een geschiedenis? Dan zijn de meeste woonwijken in Hoofddorp Oost en Zuid een goede mogelijkheid. Dit zijn de eerste nieuwbouwwijken van Hoofddorp. Sommige nog met platte daken en potentie om het woonoppervlakte flink uit te breiden door bijvoorbeeld een dakopbouw. Maar ook de jaren ‘70 en ‘80 wijken die gebouwd zijn in Hoofddorp West en Zuid kunnen interessant zijn. In de woonwijken Pax, Bornholm, Overbos en Toolenburg vindt u vaak woningen met schuine daken, ideaal voor zonnepanelen of het plaatsen van een dakkapel en die bestaan overwegend uit een betonnen casco bouwconstructie waardoor er makkelijk gespeeld kan worden met de indeling door het verplaatsen van wanden. Belangrijk hierbij is aandacht te geven aan eventuele aanwezigheid van asbest of betonrot.

Wij kijken graag met u samen naar de plattegronden en de alternatieve opties alsook de bouwkundige staat van een woning.

Wilt u liever op zoek gaan naar goed geïsoleerde woningen waarbij extra isoleren bijna niet meer nodig is? Door het oplopen van de energieprijzen en groeiende bewustwording om onze huizen energiezuiniger en duurzaam te maken is dat niet gek! U kunt dan beter kijken naar de westkant van Hoofddorp. Dit is het meest recente uitbreidingsgebied van Hoofddorp en de woningen zijn dan ook meer gebouwd volgens de huidige normen en maatstaven. Wist u dat veel banken al een extra korting geven op de hypotheekrente als een woning een energielabel A of B heeft?

Ons team van experts

Ons team van lokale experts staan klaar om u te begeleiden bij het kopen van uw woning. We streven naar een persoonlijke, professionele en hoffelijke service om u te helpen het aankoopproces te begrijpen en u op uw gemak te laten voelen. Onze vakkundige en ervaren makelaars zijn gespecialiseerd in de woningmarkt in deze regio en zijn graag uw adviseur bij de aankoop van uw woning.

wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.