Terug naar het overzicht

Geschiedenis van wbos makelaars

Geschiedenis van wbos makelaars

In 1948 opende Willem Bos zijn makelaarskantoor in Heemstede: W. Bos Makelaars. Na de opening groeide het makelaarskantoor uit tot een toonaangevende partij in de regio Kennemerland. Van Driehuis tot Hillegom en alles wat daar tussenin ligt. Eerst gevestigd aan de Lucas van Leijdenlaan, later aan de Lanckhorstlaan tot begin jaren-70 de locatie van onze huidige vestiging in Heemstede volgde. Een groot pand welke kon voldoen aan de toentertijd grote behoefte van zoveel woningzoekenden: een diashowroom van zeker 100 m2 met het gehele actuele regionale woningaanbod.

Velen zullen het zich nog kunnen herinneren. Op zaterdag stond de gehele showroom vol met woningzoekenden. Een aantal aan commerciële binnendienst medewerkers stond klaar om mensen wegwijs te maken in het actuele woningaanbod en zoekopdrachten in te voeren. Wat nu Funda is, was toen onze diashowroom.

Technische ontwikkeling

Tegelijkertijd was misschien wel de grootste ontwikkeling van de Nederlandse Vereniging van Makelaars gaande. Ons makelaarskantoor zette met een aantal andere makelaars het Computer Makelaars Uitwisselingssysteem op. Later werd dit ‘Tiara’ genoemd, het datasysteem waar alle NVM-Makelaars tot op de dag van vandaag mee werken. Alhoewel vrijwel alles zich in de offlinewereld afspeelde, zette ons makelaarskantoor toen al in op online data.

Niet zo gek ook dat juist ons familie makelaarskantoor als één van de eerste ging werken met computers. De eerste computer was van een dermate grote afmeting, dat deze met een takelwagen naar (en later van) de eerste verdieping van onze huidige vestiging in Heemstede is getakeld. Alhoewel deze computer een exorbitante aanschafwaarde kende en een al even exorbitant onderhoudscontract, werd ingezet op deze werkwijze. Het was een investering die goed past bij onze inmiddels zo vertrouwde langetermijnvisie. Gelukkig ging de ontwikkeling snel en volgde kleine ‘PC’s’ en later natuurlijk de laptops het kolossale apparaat op.

Het vervolg

Toch bleef nog lange tijd de offlinewereld één van de belangrijkste in de woningmarkt. Iedere donderdag kwamen fiches met regionaal nieuw woningaanbod binnen. Deze werden vervolgens door team wbos doorgebeld aan alle cliënten: “een twee-onder-één kapwoning, voorzien van oprit pad voor meerdere auto’s, etc., ect.”. Daarnaast werd het woningaanbod voornamelijk geadverteerd in de krant, terwijl het internet steeds meer aan terrein won bij consumenten.

Het was de periode waarin de NVM moest bepalen hoe de presentatie van woningaanbod online zou gaan plaatsvinden. Mede aangevoerd door ons makelaarskantoor werd gepleit voor één groot platform. Het zou Funda gaan heten, de rest is geschiedenis.

Het vak veranderde, en toch ook niet

Inmiddels is de digitale wereld niet meer weg te denken in ons huidige werk. Ons woningaanbod wordt effectief onder de aandacht gebracht bij de doelgroepen via de inzet van slimme data. Daarbij maakt het niets uit of de koper van uw huis bij ons binnenstapt in één van onze vestigingen of dat diegene zich bevindt aan de andere kant van de wereld. Ons aanbod komt daar terecht, onbetwist. Daarnaast ontvangen onze zoekers op real time basis geschikt aanbod vanuit de gehele markt, vaak voordat het überhaupt op Funda staat. En op kantoor, daar werken we met grote beeldschermen en vrijwel papierloos. De tijden veranderen en wij veranderen mee.

Toch bleef er ook veel hetzelfde. Althans, bij ons. Wij zijn ons blijven focussen op kwaliteit en niet op kwantiteit. Authentieke service waarbij kwaliteit en de tijd nemen voorop staan. Zo hebben wij nooit meegedaan aan grootschalige openhuis dagen, bezichtigingen van slechts 10 minuten of een maximaal aantal kijkers per huis. Het kopen of verkopen van een woning nemen we uiterst serieus, en de personen daarachter al helemaal. We houden immers van ons vak doordat het mensenwerk is. Heel gewoon en toch bijzonder.

De huidige generatie

De kinderen van Willem, Wouter en Sjors, kwamen veel over de vloer op de zaak. Daarbij liep Sjors als kleine jongen al de flyers in de omgeving. De liefde voor het vak begon steeds meer te ontstaan. Toen Sjors zijn marketingstudie bijna had afgerond verkeerde de woningmarkt in een zware tijd. Samen met zijn broer Wouter begonnen de handen te jeuken. Want na een dieptepunt in de markt, valt een mooie toekomst te creëren. Een makelaarskantoor van morgen met behoud van het authentieke karakter. Het beste van beide, dat moest het gaan worden. Sjors had de kennis van marketing, de liefde voor de makelaardij en een ondernemende geest. Wouter deelde de ondernemende geest en had inmiddels grote veranderingen op zijn naam staan in de luchtvaart- en de medische wereld. De daad werd bij het woord gevoegd.

Inmiddels zijn de broers volop aan het bouwen met een fantastisch jong en gedreven team. De authentieke kwaliteit en de vooruitstrevende benadering van het vak worden gewaardeerd. Ons familie-makelaarskantoor maakte in de afgelopen jaren een hele grote groei door. Voor het eerst in onze geschiedenis opende wij in 2021 een tweede vestiging van ons familie-makelaarskantoor in de regio Haarlemmermeer. Samen met Amir van Bommel, geboren en getogen in Hoofddorp, wordt ons familie-makelaarskantoor ook daar uitgerold én gewaardeerd!

Voor de toekomst zit team wbos vol plannen. Daarbij kunnen onze cliënten onze bekende kwaliteit blijven verwachten, evenals ons vooruitstrevende karakter in de woningmarkt. Wat zijn we trots en dankbaar voor alle mooie opdrachten die wij mogen uitvoeren. Team wbos is klaar voor de toekomst en wij kijken daar met veel plezier naar uit! Onze gecertificeerde makelaars kunnen jou vrijblijvend informeren en helpen. Daarnaast werken wij samen met goede notarissen. Zij kunnen veel voor jou uit handen nemen, precies daar waar je het nodig hebt. Contact je ons als je in zo’n situatie zit? Wij zijn actief in de regio Hoofddorp, Haarlem, Heemstede en Amsterdam

Neem contact op

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.