wbos makelaars

Taxatie huis

De marktwaarde vaststellen van uw huis middels taxatierapport, om tot een onderbouwde waarde te komen voor officieel gebruik. Hier kan onze taxatie service het antwoord op zijn. Bent u opzoek naar een indicatieve waarde voor bijvoorbeeld een eventuele verkoop dan is onze waardebepaling service wellicht iets voor u.

Taxatie huis door wbos makelaars
Verschillende taxatierapporten
Wat heeft u nodig?

Verschillende taxatierapporten

Afhankelijk van het doel kunnen wij voor uw huis verschillende rapporten aanbieden met verschillende inhoud. Van een wat uitgeklede versie in de vorm van een waardebepaling tot juist de meest complete taxatierapport de NWWI Taxatie. In veel gevallen is een waardebepaling van uw huis voldoende maar in sommige gevallen is alleen een officieel taxatierapport (NWWI Taxatie) voldoende. Mocht u niet weten welk van de rapporten u moet hebben dan helpen wij u graag de eisen uit te werken.

Neem contact op
wbos makelaars

Werkwijze taxatie huis

Onze taxateur bezoekt uw woning op een afgesproken tijdstip. De taxateur zal alvorens deze afspraak de nodige gegevens natrekken zoals het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en eventuele beschikbare tekeningen. Tijdens de taxatie let de taxateur op de inhoud en de oppervlakte, staat van onderhoud, constructie, isolatie, verplichtingen en rechten maar ook wordt gekeken naar het bestemmingsplan en de marktsituatie. De taxateur zal alles noteren en foto’s/video’s maken van belangrijke details. Bij terugkomst op kantoor zal deze informatie gebruikt worden om het gewenste type taxatierapport voor uw huis uit te werken.

Neem contact op
Hoe gaan we te werk met een taxatie?
Woning kopen of woning verkopen? wbos makelaars
  • Werkwijze taxatie huis
  • Werkwijze taxatie huis
  • Werkwijze taxatie huis

Wij zijn ervan overtuigd dat wij ook voor u uw woning succesvol kunnen verkopen of juist uw droomhuis kunnen vinden.

NWWI Taxatie

Heeft u een gevalideerd NWWI Taxatierapport nodig? Deze kunnen wij op korte termijn tegen een scherpe vergoeding voor u uitvoeren.

NWWI Taxatie

Kennismaken

Wilt u vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Plan een gratis adviesgesprek in op één van onze twee vestigingen: Heemstede of Nieuw-Vennep.

Neem contact op
De kosten taxatie huis
Taxatie huis

De kosten

De kosten voor de taxatie van uw huis zijn afhankelijk van het type taxatie, na verbouwing, de grote maar ook de uniekheid van uw woning. Wij maken graag geheel vrijblijvend een voorstel voor het benodigde taxatierapport. De kosten voor een waardebepaling liggen over het algemeen lager dan een officiële taxatie.

Neem contact op
Taxatierapport

Met of zonder verbouwing

Ook is het mogelijk om een taxatierapport op te laten stellen waarin rekening gehouden wordt met een waarde na een geplande verbouwing. In deze situatie kijkt de taxateur niet alleen naar de huidige staat en marktsituatie maar juist naar de waarde die behaald zal kunnen worden na het afronden van de geplande verbouwing. Met de bepaling van deze toekomstige waarde wordt rekening gehouden met het type verbouwing, de gebruikte materialen en het afwerkingsniveau. Een zo uitgebreid mogelijke verbouwingsspecificatie helpt de taxateur om de waarde na verbouwing zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Neem contact op
Taxatie met of zonder verbouwing
Erkend taxateur
wbos makelaars

Erkend taxateur

Afhankelijk van het type rapport zal deze opgesteld worden door een makelaar (waardebepaling) of een erkend taxateur (taxatierapport). Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich registreren bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en zodoende een NWWI Taxatierapport opstellen. De eisen welke gesteld worden hangen onder andere samen met het up-to-date hebben van de opleidingseisen, het hebben afgesloten van adequate verzekeringen en volledige onafhankelijkheid wanneer de taxatie uitgevoerd wordt. Een waardebepaling zal door een van onze makelaars opgesteld worden. Wij volgen nagenoeg dezelfde werkwijze voor een Waardebepaling in vergelijking met een officieel taxatierapport voor de kwaliteitswaarborging.

Neem contact op
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.