Woningaanbod

Huis kopen Haarlem

Een huis kopen in Haarlem betekent een huis kopen in gezelligheid. Haarlem staat namelijk op plek 8 van de steden met de meeste outdoor dining mogelijkheden. Daarnaast zijn er tal van gezellige pleintjes, unieke restaurants, hofjes en tal van andere bezienswaardigheden.

De hoofdstad van Noord-Holland is echter ook een zeer oude stad en vindt haar oorsprong in de tiende eeuw en kreeg in 1245 officieel stadsrechten. Een stad die zo oud is heeft ook veel historisch panden, met of zonder monumentale bescherming, maar ook veel oude panden. Oude panden kunnen brengen soms andere uitdagingen met zich mee dan nieuwe panden. Zo hebben bepaalde buurten in Haarlem last van palenpest, zijn veel panden al dan niet actief verzakt en kan de bouwconstructie niet meer van deze tijd zijn. Een karakteristiek oud pand bezitten brengt veel charme met zich mee maar kan ook voor veel problemen zorgen als u niet goed geïnformeerd bent.

Huis kopen Haarlem

Een huis aankopen met een van onze makelaars is altijd een verstandige keuze. Helemaal bij een technisch uitdagende aankoop. Onze makelaars worden periodiek bijgeschoold op gebied van o.a. bouwkundig-, juridisch vlak maar ook omtrent milieu gerelateerde zaken. Daarnaast hebben al onze makelaars een berg aan lokale kennis die nodig is om de risico’s en vraagstukken zo goed mogelijk in kaart te brengen. Is een woning een dusdanig bouwkundig vraagstuk dan zullen wij niet schromen om de expertise van een onafhankelijke bouwkundige inschakelen. Door de combinatie van deze zaken is de meest actuele en lokale kennis in huis waarmee onze makelaars u kunnen ondersteunen voor/tijdens/en na een bezichtiging. Dit laat voor u meer ruimte over om zich volledig op het huis en het gevoel dat bij u ontstaat te richten. Een woning aankopen doet u tenslotte op uw gevoel, dat is het allerbelangrijkste. Onze makelaars zorgen ervoor dat naast het gevoel ook alle plus en minpunten van de woning zo goed mogelijk in kaart gebracht worden. Zodat u in staat ben een weloverwogen beslissing te nemen.

Huis aankopen Haarlem

Onze aankoopmakelaars zullen u ook na het bezichtigen blijven begeleiden tijdens het bieden, controleren van alle juridische documenten, inspecteren van de woning en de feitelijke overdracht bij de notaris. Gewoon het hele traject, zoals dat een full-service familiemakelaars kantoor betaamt.

Extra diensten

Naast de aankoopbegeleiding kunnen wij u ook helpen met een taxatie van uw woning. Onze taxateurs voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen die noodzakelijk zijn om een taxatie uit te mogen voeren. De eisen welke gesteld worden hangen onder andere samen met het up-to-date hebben van de opleidingseisen, het hebben afgesloten van adequate verzekeringen en volledige onafhankelijkheid wanneer de taxatie uitgevoerd wordt. Allemaal zaken welke bijdrage aan een zeer betrouwbaar rapport.

Er zijn verschillende soorten taxatie/waarde rapporten. Een NWWI Taxatie is een specifieke taxatievorm welke u veelal nodig heeft bij het aanvragen, overzetten of wijzigen van een hypothecaire financiering. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties welke inzicht geven in de wijze waarop de NWWI getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Dit geeft geldverstrekkers de zekerheid waar zij naar op zoek zijn. Maar soms is een wat uitgeklede versie in de vorm van een waardebepaling voldoende. Onze taxateurs lichten u graag in over de verschillen en adviseren u graag welk type rapport u nodig hebt.

Huis verkopen? wbos makelaars

Ook bij de verkoop van uw woning zijn wij u graag van dienst. Al sinds 1948 zijn wij een vooruitstrevend kantoor dat vooroploopt in de laatste ontwikkelingen. Data is bij ons essentieel bij het verkopen van uw woning. Door doelgericht onze creatieve marketing in te zetten weten wij elke doelgroep feilloos te bereiken en zorgen wij voor een succesvolle verkoop voor u.

wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.