Terug naar het overzicht

Huis snel verkopen? Wij geven een aantal tips voor dé perfecte woningpresentatie

Huis snel verkopen Wij geven een aantal tips voor dé perfecte woningpresentatie

Het is natuurlijk een onwijs spannend moment wanneer u de beslissing heeft gemaakt om uw woning in de verkoop te doen. Iedereen hoopt natuurlijk zijn huis snel te verkopen. Een woning in de verkoop doen gaat niet zomaar. Er zijn namelijk behoorlijk wat voorbereidingen nodig voordat de woning in de verkoop gaat. Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is de woningpresentatie. In deze blog vindt u een aantal tips wat u kunt doen voor een goede en snelle verkoop van uw woning!

Huis snel verkopen, start hier!

Voorbereiding is het halve werk, ook bij het verkopen van uw woning is dit zeker aan de orde. Het punt waar de meeste verkopers tegenaan lopen is, waar te beginnen met het voorbereiden van de woningpresentatie? Daarom geven wij aan onze klanten, die het verkoopproces ingaan, voor iedere ruimte in huis een aantal tips. De woningpresentatie is namelijk één van de belangrijkste momenten voordat we van start kunnen met de verkoop van de woning. De fotograaf zal uw woning op zijn mooist gaan vastleggen. Ten minste, dat is natuurlijk het doel van iedere makelaar, want hoe beter de woningpresentatie, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn en kennis kunnen maken met uw prachtige woning. Een fotograaf weet natuurlijk precies wat hij moet doen, maar ook uw hulp is hard nodig.

Gaat u alvast aan de slag met onderstaande tips?

De woonkamer

De woonkamer is natuurlijk het leefgedeelte van een woning. Het is dan ook belangrijk dat de woonkamer eruit springt in de woningpresentatie, zodat de potentiële koper zichzelf al helemaal thuis voelt op nu nog uw bank. De volgende tips zorgen ervoor dat uw woonkamer eruit springt in de woningpresentatie:

  • Ruim de woonkamer netjes op en creëer vooral veel ruimte. Door minder meubels en voorwerpen te plaatsen, zal de nadruk worden gelegd op de zichtlijnen en positieve punten van uw woning.
  • Voor de gehele woning geldt het advies om zoveel mogelijk gordijnen te openen (zorg voor schone ramen) voor een optimale lichtinval. Wees beperkt in de hoeveelheid (hoge) accessoires en/of planten op de vensterbank waardoor het zicht en lichtinval wordt belemmerd.
  • Haal spullen die de woonkamer een onrustige uitstraling geven weg. Denkend aan prullenbakken, opvallende kabels, voerbakjes, manden of huisdieren.
  • Creëer sfeer door kleine toevoegingen zoals lifestyle magazines, kaarsen, een vaas met verse bloemen en kussens.

De keuken

Een ruimte die zeker niet kan ontbreken in de woningpresentatie is de keuken. De keuken is een plek waar veel apparatuur en accessoires zichtbaar kunnen zijn, wat enigszins rommelig zou kunnen overkomen. Zorg er dan ook met onderstaande tips voor dat uw keuken een echte eye-catcher is in de woningpresentatie.

  • Functionele spullen zoals prullenbakken, vaatdoekjes, zeep, flesjes zoveel als mogelijk verwijderen.
  • Apparatuur (oven, gasstel/kookplaat), kranen en spoelbak schoon.
  • Een schaal met vers fruit, een kookboek of chique keuken-accessoires geeft de keuken een luxe uitstraling.

De buitenruimte

Een tuin, balkon of dakterras is de ruimte die een echt pluspunt oplevert bij de verkoop van uw woning. Zo’n plusplunt is zeker een must als u uw huis snel wilt verkopen. Zorg dan ook dat uw buitenruimte er sfeervol en netjes bijstaat voor de foto’s.

  • Fietsen, afvalcontainers en andere zaken voor en achter het huis weghalen en volledig uit het zicht (straatbeeld) plaatsen.
  • Parkeer uw auto zo lang mogelijk voor de woning of houd op andere wijze deze plek vrij zodat wij mooie foto’s en filmfragmenten van het vooraanzicht van de woning kunnen maken.
  • Het toevoegen van een tuinset, kussens en/of planten zorgt voor meer sfeer.

We hopen dat deze tips u goed op weg helpen bij het klaarmaken van uw woning voor de perfecte woningpresentatie. De perfecte woningpresentatie is namelijk de eerste stap die u zet om uw huis snel en succesvol te verkopen.

Benieuwd naar nog meer tips én de tips voor de overige ruimtes in uw woning? Ons team staat al in de startblokken om u te helpen in het verkoopproces met onze eigentijdse strategie in combinatie met onze drie-huizenformule en ijzersterke marketing. Onze gecertificeerde makelaars kunnen jou vrijblijvend informeren en helpen. Daarnaast werken wij samen met goede notarissen. Zij kunnen veel voor jou uit handen nemen, precies daar waar je het nodig hebt. Contact je ons als je in zo’n situatie zit? Wij zijn actief in de regio Hoofddorp, Haarlem, Heemstede en Amsterdam

Neem contact op

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.