Terug naar het overzicht

Met het oog op de toekomst

Gezien de plotseling veranderde omstandigheden hebben wij een persoonlijk blog geschreven over de actuele ontwikkelingen in de (plaatselijke) woningmarkt, Sjors gaf het startschot. Een persoonlijke kijk, met een gezamenlijke boodschap: wij staan voor u klaar.

Met het oog op de toekomst

“In korte tijd is er ongelooflijk veel veranderd in ons dagelijks leven. Dat vraagt om flexibiliteit en creativiteit. Niets is zo flexibel als een mens. We passen ons altijd weer aan naar de omstandigheden, dat is in de afgelopen weken maar weer eens gebleken. Ook voor ons makelaarskantoor is er een hoop veranderd. Waar we tot voor kort met elkaar in een familiaire sfeer dagelijks op kantoor zaten, zijn er nu slechts twee collega’s aanwezig. De rest werkt vanaf huis en op afspraak. En waar eerst de ene bezichtiging in de ander overliep, ontvangen we nu maximaal 2 personen en houden we minimaal 1.5 meter afstand. Het kan verkeren.

Waar ik bij de eerste forse stappen van het kabinet dacht dat het werk waarschijnlijk terug zou vallen, blijkt dat we tot nu toe het werk goed continueren. Dat wil niet zeggen dat er niets is veranderd. Wij ervaren een soort van “zomervakantie effect”. In die periode zijn de totale bezichtigingsaantallen aanzienlijk minder, maar is de kwaliteit van de bezichtigingen hoger. Dat laatste ligt erin dat diegene die komen kijken, ook daadwerkelijk klaar/bereidt zijn te gaan kopen. Wij merken dat op dit moment ook.

Daarnaast leiden wij ineens allerlei geïnteresseerden rond via live videobezichtigingen. Wij nemen de gebruikelijke bezichtigingstijd en leiden “de kijker” op dezelfde manier rond. Een persoonlijke rondleiding, alleen dan via een videoverbinding. Waar dit voorheen slechts een enkele keer plaatsvond, is het nu de normaalste zaak van de wereld. Eigenlijk werkt het best goed en is het in veel gevallen zelfs een uitkomst. Neem alleen al de vele buitenlandse cliënten in deze regio. Voor hen is dit ideaal en zal het waarschijnlijk ook nooit meer verdwijnen. Een positieve en vernieuwende ontwikkeling, waar ik persoonlijk best blij van word.

Het totale nieuwe aanbod op de markt leek trouwens een spurt te nemen. Vanuit onze eigen cliënten merkte wij dat dit vooral kwam door de angst van een algehele lock down, waardoor alles voor een bepaalde tijd stil zou komen te liggen. De hele voorraad werd daarom als het ware naar voren geschoven. Deze angst lijkt inmiddels te zijn afgenomen en ook het nieuwe aanbod is weer iets gelijkmatiger.

Op onze “taxatiekant” is het vandaag de dag druk. Het zal u misschien niet ontgaan zijn dat de hypotheekrente enigszins aan een lichte stijging is begonnen. Alhoewel de hypotheek na een dergelijke stijging nog steeds historisch laag staat, merken wij dat veel woningeigenaren graag willen profiteren van misschien wel de laagste hypotheekrente. Zo sluiten veel mensen momenteel hun hypotheek over of willen zij door middel van een taxatierapport (hetgeen de waardestijging van de woning bevestigd) in aanmerking komen voor een renteverlaging, meer hierover leest u in het nieuwsbericht ‘hypotheekrente‘. Nuttig om te lezen, een rentewijziging op uw (bestaande) hypotheek kan u maandelijks zomaar een hoop geld schelen/opleveren. Overigens bieden wij momenteel een extra scherp tarief aan voor gevalideerde NWWI Taxatierapporten, vraag gerust even naar de specificaties daarvan.

Aankoopbegeleiding

Dan rest mij nog het laatste: graag zou ik alle woningzoekenden willen uitnodigen om met ons het gesprek aan te gaan voor aankoopbegeleiding. Ook in de afgelopen week hebben wij meerdere woningen, zeer succesvol, voor onze cliënten aangekocht. Momenteel is er nét even wat meer keus en komt de kans op uw droomhuis nét even wat dichterbij. Tegen de beste condities, als u ons in de arm neemt. Lees meer over onze aankoopmakelaars op “wbos / aankoopmakelaars“. Ook voor de verkopers zijn er kansen genoeg. Dus kom in actie, bel de makelaar en kijk welke verhuiskansen er voor u liggen! Wij helpen u graag verder met een woning aankopen.

Het gaat naar omstandigheden dus best goed door. Over wat de toekomst ons allen zal brengen, houden we u graag in de komende nieuwsberichten op de hoogte. Deze situatie kwam plotseling en is voor iedereen helemaal nieuw. Laten we elkaars kennis daarom vooral delen!

Neem contact op

Heeft u een vraag waar u graag antwoord op zou willen hebben? Stel deze dan via onderstaand formulier. Wij vinden het leuk van u te horen en nemen daarvoor graag de tijd!”

Neem contact op

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.