Terug naar het overzicht

Woning schoonmaken voor een goede verkoop!

Een schoon huis geeft een goede en verzorgde indruk. Jouw woning schoonmaken voor, tijdens en na de bezichtigingen vinden wij daarom een belangrijk onderdeel in ons verkoopproces. Waarom dit vrij specifieke aspect ook een onderdeel is van onze strategie? Wij vertellen er graag meer over in deze blog!

Woning schoonmaken als goede voorbereiding

In de voorbereiding op een verkoopproces geven wij onze klanten tips. Bijvoorbeeld opruimen, soms wat schilderen, maar ook jouw woning schoonmaken. Niet iedereen zit daar altijd op te wachten, begrijpelijk, maar we raden het wel aan. We merken in bezichtigingen dat kijkers positiever reageren wanneer een huis rustig oogt en lekker fris is. Dan is jouw woning (laten) schoonmaken toch een ‘quick win’?

Eerst jouw woning schoonmaken, dan bezichtigen

Tijdens bezichtigingen zullen veel kijkers even in de keukenkastjes kijken. Je kunt je vast voorstellen dat een geordende en schone besteklade dan ineens wel belangrijk is. Of een schone, vetvrije, afzuigkap. Maar denk ook aan stofhoekjes, verdwaalde katten- of hondenharen, een geurtje van datzelfde geliefde huisdier, net iets te vuile ramen en de schimmel in de badkamer die je zelf misschien niet eens meer ziet. Het leidt af van waar het daadwerkelijk om gaat, de ruimte en de sfeer van jouw woning. Wij willen nu eenmaal jouw woning zo goed mogelijk overbrengen op de kijker, in potentie jouw koper. Dus, hoe vervelend het ook kan zijn, altijd eerst jouw woning schoonmaken! Of gewoon lekker jouw woning laten schoonmaken, daarover later meer.

Kijkers gehad? Woning schoonmaken!

Ik hoor je denken… Ook weer de woning schoonmaken na de bezichtigingen? Jazeker. Gelukkig is dat als het goed is veel minder werk. Denk alleen aan stofzuigen, eventueel een dweil er doorheen halen en misschien wat ‘vette vingers’ verwijderen. Tijdens de bezichtigingen komen mensen van buiten naar binnen, van binnen naar buiten en weer naar binnen. Soms zijn dit alleen volwassenen, soms met kinderen erbij.

Afhankelijk van het jaargetijde zorgt dat altijd wel voor wat sporen, ondanks dat we er natuurlijk op letten dat het zo schoon mogelijk blijft. Meestal plannen wij bezichtigingen trouwens zoveel mogelijk in een bezichtigingsblok. Dat vergt voor jou minder veel voorbereiding, het maakt het verkoopproces voor jou daarmee wat makkelijker en dat doen we graag! Als je interesse hebt in verkoop, lees dan eens meer over onze verkoopmakelaars.

Kun je iemand anders jouw woning laten schoonmaken?

Ontzorgen is een belangrijk onderdeel van ons vak is onze mening. Daarom hebben wij partner bedrijven die hun expertise met jou kunnen delen als dat nodig of gewenst is. Zo ook een professioneel schoonmaakbedrijf, Greencleaned. Jouw woning schoonmaken doen zij letterlijk met plezier. Met een super vriendelijk team, professionele spullen en een goede reputatie weten wij zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast werken zij zoveel mogelijk met natuurlijke materialen, dat spreekt ons en misschien jou ook wel aan. Kijk maar eens op de website, www.greencleaned.nl, je kunt hen inschakelen voor allerlei soorten schoonmaakklussen. Geef je wel door dat je via wbos komt? Dan krijg je boven op hun scherpe tarief nog eens extra korting.

Eindinspectie, schoon opleveren

Het is zo ver! Jouw woning is verkocht, je bent verhuisd en de woning kan worden geleverd aan de nieuwe eigenaar. Let op, je moet de woning wel netjes opleveren. Dat is vaak nog een hele klus op een nogal vervelende timing. Immers ben je al druk (geweest) met de hele verhuizing. Natuurlijk kun je zelf jouw woning schoonmaken, maar vrijwel altijd raden wij onze cliënten aan dit lekker uit te besteden. Het scheelt zoveel inspanning en maakt het proces zoveel prettiger. Daarnaast weet je dat het goed zit. Ook hiervoor werken wij natuurlijk met Greencleaned.nl, juist omdat zij dit zo vaak doen is het snel en goed geregeld. Jouw huis schoon opgeleverd, een fijn idee!

– Sjors ten Hacken

Ik ben dagelijks met veel plezier actief als register-makelaar (RM) in onze regio en ik ben samen met mijn broer Wouter eigenaar van ons mooie familiebedrijf. Het delen van onze kennis is één van onze kernwaarden, met onze blogs willen wij graag informatie en tips met jou delen.

Deze blog ging over woning schoonmaken als aanvulling op het verkoopproces. Heb jij nog andere relevante onderwerpen waar je meer over zou willen weten? Deel deze dan zeker met ons, wat mij betreft schrijven wij er dan binnenkort een blog over!

Neem contact op

Terug naar het overzicht
wbos makelaar

Spreken we u snel?

wbos makelaars is gevestigd in Heemstede en Nieuw-Vennep. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de gehele woningmarkt in de regio’s Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Amsterdam, waarin iedere makelaar een eigen specialisme bedient. Onze gespecialiseerde makelaars en taxateurs staan voor u klaar.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.